Paykasa Genel Kullanım

Online alışverişler için kullanım amacıyla alınan kartlarda özellikle alışveriş yapılan siteye ödeme bilgisi olarak 16 haneli pin kodunun girilmesi yeterlidir. Paykasa Pin kodu kısa mesaj ile müşteriye iletilmektedir. Bir kez kullanılan pin kodu geçerliliğini kaybetmekte ve eğer ki içerisinde kalan bir tutar var ise iptal olmaktadır.

Paykasa Hangi Ön Ödemi Kart Türündendir?

Paykasa kart kullan-at şeklinde ön ödemeli kart sistemidir. Fiziksel bir basımı olmaması nedeni ile kullanımının ardından pin kodunun silme işlemi gerçekleştirilebilir. Bir döneme damgasını vuran cep telefonu kontör kartları gibi pin kodunun girilmesi ile geçerliliği sona eren ve kullanımı sağlanması nedeni ile geri iade gibi bir durumun söz konusu olmadığı sistemde kartın kullanımı esnasında kalan tutar iptal olmaktadır.

Paykasa Kartın Bakiyesinin Bölünmesi İşlemi

Son yılların ön ödemeli kartı olarak karşımıza hemen hemen tüm alışveriş ve Oyun sitelerinde bizlerin görmüş olduğu Paykasa kart düşünüldüğü gibi bir kredi kartı ve sanal kart değildir. Paykasa kart; Üzerinde sadece 19 haneli sayılar bulunduran ve alışverişte sadece bir kez kullanılabilen özel olarak usd ve euro tabanlı bir karttır. Bahsedilen gibi tek kullanımlık oldukları için alışveriş zamanı bu olaya dikkat etmemiz gerekebilir.

TOP TAGS EMPTY

Member since Jan 2016

 
Quantcast